Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tarifi, nasıl yapılır?
Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları, pratik ve sağlıklı bir atıştırmalık tanımıdır. Rafine şeker içermediği için diyet menülerinde tatlı olarak tercih edilir. Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tanımı içerisinde yer alan yulaf kepeği, besin değeri yüksek bir tahıldır. Bu onu çok sağlıklı bir atıştırmalık yapar. İçerisindeki kuru kayısı ve toz tarçın yulaf toplarını tatlandırarak şeker ihtiyacını karşılar.
Rafine şeker içermeyen, kakaolu yulaf topları tarifi de hazırlaması oldukça kolay ve pratik. İşte rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları hazırlarken dikkat etmeniz gerekenler;
- Öncelikle hurmaları yumuşatmak için sıcak suda bekletmelisiniz.
- Mutfak robotuna önce sıvı sonra katı malzemeleri eklemelisiniz. Bu sayede mutfak robotunuz katı malzemeleri çekerken zorlanmayacaktır.
- Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları yaptıktan sonra bir süre buzlukta bekletin. Daha sonra kürdan yardımıyla eritilmiş çikolatanın içinde rafine şekersiz, kakaolu yulaf toplarınızı bulun.
RAFİNE ŞEKER İÇERMEYEN, KAKAOLU YULAF TOPLARININ TANIMI KAÇ KALORİDİR?
Bir rafine şekersiz, kakaolu yulaf topu yaklaşık 100 kaloridir.
İşte tatlı ihtiyacınızı giderecek rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tarifi…
RAFİNE ŞEKERSİZ KAKAOLU YULAF TOPLARI TARİFİ
15 PARÇA / HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA
Rafine şekersiz, kakaolu yulaf toplarının tanımı için donatım;
- 8 tarih,
- 4 kayısı,
- Bir orta boy muz,
- 110 gram yulaf kepeği,
- Bir çay kaşığı fındık,
- Bir çay kaşığı kakao
- 50 gram şekersiz çikolata,
- Bir bardak süt,
- Bir çay kaşığı toz tarçın
Rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları nasıl tanımlanır;
- Bir kaba sıcak su ve hurmaları koyun. Hurmalar yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika bekletin.
- Yumuşayan hurmaları sudan çıkarıp çekirdeklerini çıkarın.
- Kayısıları küçük parçalar halinde kesin.
- Mutfak robotunda önce sütü, ardından muz, kayısı ve hurmaları ekleyin.
- Püre kıvamına gelen karışıma yulaf kepeği, toz tarçın ve kakaoyu ekleyip tekrar mutfak robotunu çalıştırın.
- Fındıkları büyük modüller halinde çırpın.
- Fındıkları karışıma ekleyin. Kaşık yardımıyla karıştırın.
- Ellerinizi hafifçe ıslatın ve karışımdan ceviz büyüklüğünde modüller yuvarlayın.
- Yağlı kağıt serili bir tabağa birbirlerine değmeyecek şekilde dizin.
- Buzlukta yarım saat dondurun.
- Rafine şekersiz, kakaolu yulaf toplarınız donduktan sonra çikolatayı benmari usulü eritin.
- Dondurucudan çıkan rafine şekersiz, kakaolu yulaf toplarını bir kürdan yardımıyla erimiş çikolataya batırın. Çikolata ile kapladığınız rafine şekersiz, kakaolu yulaf toplarını tekrar servis tabağına alın ve buzdolabına kaldırın.
- Çikolata donduktan sonra, rafine şekersiz, kakaolu yulaf topları tanımınız hazırdır.
Afiyet olsun!